Hálós terráriumOK

A hálós terrárium egy könnyű, többnyire alumínium vázas, sűrű szövésű hálóval ellátott mobil terrárium, mely engedi szabadon áramlani a levegőt, minimálisra csökkentve ezzel a szagok és a gombásodás kialakulását. Maximális szellőzést biztosít, amely jó néhány hüllőfaj számára és főként a kaméleonoknak ideális lakosztály lehet a kertben nyáron vagy olyan beltéri helyeken állandóan, ahol kicsi a légmozgás. A hálós terrárium belső térben sem melegszik túl, még akkor sem, ha tűző nap éri az ablakon keresztül. Több gyártó is forgalmaz különböző méretekben ilyen típusú ketreceket, ezek közül ajánlani tudjuk a ZooMed ReptiBreeze sorozatot és az ExoTerra Screen terráriumokat. Mindkét gyártó minőségi termékeket készít, gyártanak kiegészítő tálcát és akár még a terrárium alá készült szekrényt is.

A ketrec aljában lévő opcionális tálcába terráriumtalajt (pl. fenyőkérget) tehetünk, mely magába szívja a nedvességet, növelve ezzel a páratartalmat. A terráriumtalajt egyszerűen cserélhetjük a tálca eltávolításával a külön, felfelé nyitható alsó ajtón keresztül. A terrárium csavarhúzó segítségével könnyedén összeszerelhető. A háló apró szövésének köszönhetően az eleségállatok nem szöknek el a terráriumból, és állatunk is biztonságban napozhat kint a kertben.

A hálós terráriumok leggyakrabban fekete színű, magas minőségű, korróziónak ellenálló alumíniumból készülnek. Elhelyezésüknél javasoljuk a félárnyékos helyet a kertben vagy az erkélyen. Ugyanúgy, ahogy a hagyományos üveg terráriumokat, rendezzük be ágakkal, növényekkel, és egyéb kiegészítőkkel, hogy kedvencünknek a legnagyobb kényelmet és biztonságot biztosítsuk.

Hálós terráriumok, tálcák széles választékban webáruházunkban

kattints a képekre a ZooMed ReptiBreeze és ExoTerra Screen terráriumok megtekintéséhez

Terrárium berendezése

Nézd meg oktató videóinkat a YouTube-on!

További részletek

Kattints a menüpontokra!