Sisakos kaméleon tartása

Chamaeleo calyptratus

Egy nagyon izgalmas és rendkívül érdekes hüllő, mely szaggatott előre-hátra mozgásával, külön mozgatható szinte 360 fokban forgó szemeivel, változatos színvilágával és színváltoztató képességével szinte mindig a figyelem középpontjába kerül.

Sokan azt mondják, hogy első hüllőnek ne válasszunk kaméleont, mivel az nagyobb odafigyelést, törődést, valamint egyedi tartáskörülményeket igényel. Én ezt szeretném megcáfolni, a legelterjedtebb kaméleonok tartása egyáltalán nem nehéz feladat. Néhány alapszabályt betartva (melyek egyáltalán nem bonyolultak), és a bárki által megteremthető életkörülményeket biztosítva nagyon jól kezelhető, kézhez szoktatható és bizonyos fokig nevelhető állatokat kapunk, melyek rendkívül sok boldog órát, élményeket és szép emlékeket szerezhetnek nekünk.

Az itt leírtaknál nagyrészt a saját tapasztalataimat osztom meg a kedves olvasóval, melyeket az évek során gyűjtöttem össze a kaméleonok viselkedését és szokásait tanulmányozva. A weboldal csak a leglényegesebb információk átadására törekszik. Mindenképpen azt javaslom, aki szeretne bővebben megismerkedni ezekkel az állatokkal és gyakorlatban is használható tudást szerezni, olvassa el könyvemet, mely igyekszik az összes fontos részletre kitérni.

Szeretnék mindenkit meggyőzni arról, aki egy kicsit is bizonytalan belevágni kaméleon tartásába, hogy érdemes, mivel rengeteg új élményre számíthat az elkövetkezendő évek során.

Ezek után lássuk a részleteket

Kattints a menüpontokra!